3D-Printen

Maak kennis met 3D-Kordo premium filamenten.

Laat me jullie kennis laten maken met het merk 3D Kordo en hun filamenten. Dit Poolse merk is helaas nog vrij onbekend op de grote filamentmarkt, maar dat moet veranderen!

3D-Kordo is een Poolse fabrikant van filamenten voor 3D-printing. Het bedrijf richt zich op het produceren van filamenten van hoge kwaliteit. 3D-Kordo maakt gebruik van geavanceerde productietechnieken en hoogwaardige grondstoffen om filamenten te produceren die betere prestaties leveren dan traditionele filamenten. Voor de filamenten wordt een mix gebruikt van polymeren en natuurlijke vezels, wat resulteert in filamenten die sterker en duurzamer zijn dan traditionele filamenten

De rollen wegen 1KG per stuk en komen op een plastic spoel. Ze worden verpakt in een kartonnen doos en uiteraard verpakt in een vacuüm zak. Tevens erg fijn is dat deze zak hersluitbaar is -scheur deze dus niet open zoals gebruikelijk– . De rollen zijn goed gewikkeld en de diameter is consistent met een tolerantie van 0,02mm

Printinstellingen zijn een belangrijk aspect bij het werken met 3D-filamenten. Voor de beste resultaten is het belangrijk om de juiste printinstellingen te gebruiken die zijn aangepast aan het specifieke filament dat je gebruikt. Bij 3D-Kordo filamenten wordt aanbevolen om te printen met een temperatuur tussen de 190-220 graden Celsius, afhankelijk van het type filament. Daarnaast wordt aangeraden om te printen met een bedtemperatuur van 50-60 graden Celsius en een printsnelheid van 30-60 mm/s.

Het is belangrijk om te experimenteren met de printinstellingen en deze aan te passen aan het specifieke filament en de printer die je gebruikt. Hierdoor kan je de beste resultaten behalen en voorkom je problemen zoals warping en slechte hechting. Als je nieuw bent in 3D-printen, is het raadzaam om te beginnen met de aanbevolen instellingen van de fabrikant en deze geleidelijk aan aan te passen totdat je de beste resultaten hebt bereikt. Voor mij werken onderstaande instellingen het best op deze printers:

BambuLab X1C
PLA
Nozzle temperatuur: 230 graden
Heatbed temperatuur: 60 graden
Speed: 200mm/s
Max. volumetric speed: 13mm3/s

Voor PETG +20 graden

Prusa MK..
PLA
Nozzle temperatuur: 220graden
Heatbed temperatuur: 60 graden
Speed: 50-100mm/s
Max. volumetric speed: 13mm3/s

Voor PETG +20 graden

Neem een kijkje bij deze filamenten, ik raad je aan om ze eens te proberen.

https://printheadz.nl/winkel/?filter_merk=3d-kordo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *